Renault 4 verbouwing La Poste

Op het R4 festival in Thenay kwam ik een bijzondere R4 tegen die ooit in gebruik was geweest bij de Franse post. Deze moderne 4 heeft de laatste grille maar is niet voorzien van het 3e zijruitje. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de R3 is ook het plaatwerk ter hoogte van dit ruitje volledig vlak.

 

Nog vreemder zijn echter de achterportieren. Geen schuiframen natuurlijk maar ook het portier kan gewoon niet open….. Er is geen handgreep en ook het plaatwerk is ter hoogte van deze handgreep volledig vlak.

Wellicht heeft dit te maken met de Franse fiscale grijs kenteken eisen maar de postbode kan toch een stuk minder makkelijk bij zijn spullen.

Als donorauto heb ik een blauwe GTL uit de tijdschriften serie gebruikt. Na de demontage zijn de 3e raampjes en de portierschelpen voor de handgrepen opgevuld met plamuur. De achterbank, hoedenplank en portierpanelen zijn verwijderd.

Het model is gespoten in Renault kleur 030 ( dit is de kleur welke Renault levert aan de Franse post ) en voorzien van de 2 decals. Deze heb ik ooit gekocht bij Virage en lagen nog in mijn onderdelen bakje.

De boogvormige verstevigings buisje boven de voorbumper zijn verwijderd en de achterramen vervangen door handgemaakt exemplaren uit 1 stuk.

Een laagje blanke lak en daarna kon het opbouwen weer beginnen.

 

En zo heb ik toch weer een uniek exemplaar voor in mijn R4 kast!

Succes met jullie eigen verbouwingen!

Marc Voshol

3 reacties

  1. Hoi Marc,

    Dat is wederom een strakke en dus geslaagde verbouwing. Inderdaad een bijzondere verschijning op de Franse wegen destijds! Bedankt voor het delen.

    Gr. Henk

Geef een reactie