Kennisquiz ” Uniblanc “

Dit model heb ik al een tijdje in mijn vitrine staan. Wie kent dit model ook? Degene die er meer over kan vertellen krijgt samen met de overige ACMA leden uitleg van mij over dit model…….

Succes met zoeken!

Marc

thumb_DSC01563_1024

thumb_DSC01565_1024

thumb_DSC01564_1024

vrpn03

3 reacties

 1. Albert bedankt voor je reactie en goede antwoord ! Deze “wasknijper” is gemaakt op basis van een Galion 2t5 en is met deze carosserie in 1961 gepresenteerd op een concours in Rouen.
  De foto van de echte auto heb ik inmiddels aan het bericht toegevoegd.
  Deze kit heb ik ( inderdaad samen met het Rougeyron tonnetje en de Butagaz ) gekocht bij Minitrucks in Thoiry. Deze modellen zijn denk ik nog steeds te leveren ook al staan ze niet meer op de website. Mijn onderdelen van de “wasknijper” kit zijn gemaakt op het moment dat wij bij Minitrucks op bezoek waren. Indien de decals op zijn is de kit helaas niet meer te maken maar voor de liefhebber heb ik nog een ( bijna complete.. ) reserve set decals van deze wasknijper.

 2. Albert, Marc,

  Heeft deze ook werkelijk bestaan en dus rondgereden tijdens de Tour de France en andere gelegenheden? Wel een leuke verschijning hoor!

  Groeten,
  Henk

 3. Hallo Marc en alle anderen ,

  Deze kit werd uit gegeven door Le Petit Navire . Dit was een model winkel in Clermont- Ferrand . Dit ” was” heb ik aan den lijve ondervonden , jaren geleden na een flinke omweg tijdens een vakantie ( goed voor de onderlinge stemming ) Deze winkel liet deze kit’s maken door MINI-TRUCKS .In het zelfde rijtje lieten ze ook een BYHRR ton ,een ROUGEYRON en een BUTAGAZ maken . Ik heb ze allemaal in de vitrine . UNIBLANC is trouwens een zeeppoeder voor waarschijnlijk de witte was .

  Groet , Albert Potze .

Geef een reactie